Bărbați de 10 cu Marina Almasan

206 Views
Cu inventatorul Iuliean Hornet, despre remedii pentru o Românie bolnavă…
Am auzit demult vorbindu-se despre domnia sa. In general, față de inventatori am nutrit dintotdeauna o simpatie aparte. I-am considerat mereu ca fiind acele rotițe care învârt lumea, care ne împing înainte, spre o viață mai ușoară, mai bună.
Apoi, cu totul și cu totul întâmplător, ne-am și cunoscut. De la distanță, căci “distanțele” sunt leit-motivul acestor vremuri. I-am mărturisit că am cumpărat și eu, de la firma domniei sale, acel remediu miraculos anti-COVID19, și, uite-așa, din vorbă-n vorbă, s-a născut interviul de mai jos.
Marina Almășan : – De unde ați moștenit geniul, domnule Horneț ?
Iuliean Hornet : – La venirea pe lume, cu mici exceptii, toți suntem Genii.
De aici incepe lupta si selectia. Multi factori vor determina inaltimea pedestalului pe care vom urca fiecare: mediul in care cresti si te dezvolti (cei 7 ani de acasa), libertatea de miscare si de actiune (nu face, n-ai voie, fii cuminte etc.), dreptul de a gandi liber si a prospecta imprejurimile (raspunsuri corecte si explicative la toate DeCe-urile varstei sunt determinante), nevoia si libertatea de a scormoni (satisfactia de a gasi raspuns la curiozitati mareste dezvoltarea creativa a copilului), toate acestea si nu numai, constituie un pachet de initiere a genialitatii copilului, iar parintii, bunicii si dascalii trebuie sa-l alimenteze sau macar sa nu-l franeze. Aceste actiuni vin si descatuseaza mintea, o pun la treaba, dezvolta creativitatea si slefuiesc viitoarele genii.
Marina Almășan : – Vorbiți-mi , vă rog, despre copilăria dvs. Ce “semnale” le transmiteați încă de atunci părinților dvs, despre ceea ce urma sa deveniți?
Iuliean Hornet : – Am vazut lumina in dimineata zilei de 18 mai a anului 1950 in comuna Tudor Vladimirescu din judetul Braila, o zi revolutionara care a consfintit prima victorie a managerilor impotriva politicienilor, in urma careia a fost creata comunitatea europeana a carbunelui si otelului.
Am trait in linistea satului, o liniste arareori sparta de un cucurigu, un cloncanit de curcani, de macmac-ul ratelor, gaga-ul gastelor, de mugetul vacilor in asteptarea tainului de dinaintea mulsorii sau de nechezatul unui manz ce-si cauta mama.
Era orhestra din ograda cu peste 300 de oratanii multicolore a gaspodarilor Balasa si Vasile Hornet, in care se zbeguiau plini de voiosie copiii lor Aurel, Iuliean si Trandafira. Am trait o copilarie fericita, sanatoasa, aventuroasa si plina de peripetii, una mai nastrujnica ca alta, nu-mi ajungea satul si ziua cat era de lunga.
Satul meu este o creatie geometrica perfecta, gandita de stamosii mei, un dreptunghi cu 5 ulite paralele si egale, intersectate de alte 2 ulite si o biserica amplasata in centrul satului la punctul 0.
Cand am iesit prima data la poarta am descoperit ulitele satului (peste 20 km) intesate de o parte si de alta cu pomi fructiferi din toate speciile posibile. Aceste detalii ne-au marcat in mod pozitiv, pe toti fii satului. Acum debandada din urbanismul Romaniei a deformat o parte din aceasta perfectiune.
Copilaria mea a fost aproape perfecta, neingradita, desi presarata uneori de injuraturile lui tata, meritate desigur, o mai si furam cand saream calul, dar intotdeauna il simteam multumit si mandru ca nu sunt un blegut, un fricos cumintel, ba din contra, faceam atat de multe trasnai ca-l faceam invidios si pe Ion Creanga
Marina Almășan : – Sunteți un foarte bun narator! Sunt curioasă : ce anume i-a făcut pe părinții dvs să vă îndrepte spre Școala Tehnică Militara din Sibiu? Erați de nestăpânit?
Iuliean Hornet : – Atat eu cat si fratii mei am invatat foarte bine, iar la baza acestei sarguinte au stat mai multi factori.
Sa spunem ca inteligenta este una din calitatile native ale copilului si o poti descoperi usor mai ales in perioada gimnaziala cand se pune accent pe memorare. Cand un copil prinde greu si uita repede avem o problema si este necesara o interventie in sistematizarea predarii.
Un control riguros si permanent facut de parinti poate mentine apetitul pentru invatat si o continuitate in imagazinarea informatiilor in flux continuu.
Apoi intervine cel mai important factor de decizie din viata si comportamentul elevului: profesorul, atat ca pedagog si educator, dar mai ales ca evaluator si indrumator. Eu si colegii mei din sat am avut noroc de profesori exceptionali, de mare calibru.
Dar ultimul smecher din viata de elev a fost bunicul Stefan Hornet, un bunic plin de mandrie, mintos, drept in toate, cinstit si patriot pana in maduva oaselor. Bunicul cel plin de rani de baioneta, schije si gloante si medalii, este cel care a instituit pentru toti nepotii lui o succesiune de premii, constand in bani lichizi.
– 10 lei pentru nota 10, din care scadea diferenta notelor sub 10, de exemplu aveam un 10 un 8 si un 7 primeam 5 lei, iar daca te prindeai in loterie puteai chiar sa ramai dator la bunicu
– 50 lei pentru o medie de 10
– 100 lei pentru premiul 1, 75 lei premiul 2 si 50 lei premiul 3.
Metoda lui bunicu a prins si a fost pentru noi, nepotii, un ghid de comportament in societate, am invatat sa ne organizam social, profesional, dar si financiar.
Tata era contabilul CAP-ului si avea ambitii mari pentru educatia noastra si cred ca am reusit sa-l multumim. Pentru o nota de 8 primeam ceva mustrari, dar cand am dat intamplator de carnetul lui de note m-am dus cu mult curaj sa-l cert si eu pentru ca avea doar 5 pe linie. M-a corectat bland mangaindu-ma: „pe vremea mea fiule 5 era nota maxima”. Am primit astfel inca o lectie de modestie, iubire si demnitate.
Fratele meu mai mare Aurel a urmat Liceul Nicolae Balcescu si Universitatea Politehnica Bucuresti devenind Inginer Metalurg si apoi doctor inginer in metalurgie, fiind unul dintre cei mai mari specialisti romani in tratamente termice si deformari plastice, in extrudarea metalului.
Veniturile modeste ale familie nu permitea sustinerea financiara a inca unui copil pe acelasi drum si am fost sfatuit sa-mi aleg o bratara de aur, asa cum se numeau pe atunci absolventii scolilor profesionale, aveam inclinatii si ceva experienta, aveam gratuitate si se rezolva continuitatea studiilor pentru toti copii.
Desigur nu eram multumit cu statutul pe care il dobandisem si m-am inscris, catana fiind, fara stirea parintilor, la Scoala Tehnica Militara Gheorghe Lazar din Sibiu cu durata de 3 ani pe care am absolvito ca sef de promotie.
Pe 23 august 1971 tata si un unchi, nenea Dinu, au dat fuga la Medgidia, cu motocicleta desigur, la unitatea la care eram incorporat, sa ma vada si sa-mi aduca pachetul traditional de picnic.
Eu, neastamparatul familiei „dezertasem” si eram in culmea fericirii, cu ochii pe listele de candidati reusiti, mai precis la locul 3 unde figura numele meu Iuliean Hornet, desi eu prefer mereu locul unu.
Marina Almășan : – Fascinante, poveștile dumneavoastră! Spuneți-mi, această educație cazonă, faptul că ați absolvit studii militare ( și încă și ca șef de promoție!) cu siguranța v-a modelat într-un fel aparte. Ce anume a dobândit personalitatea dvs?
Iuliean Hornet : – Nu a reusit nimeni sa-mi stapaneasca pornirile, sa-mi modeleze comportamentul, sa-mi programeze viata cum a facut-o catania in cele 6 luni si apoi scoala militara. Eram ca o furtuna in tot ceia ce faceam si deodata, programul riguros planificat si precis executat luni la rand, a produs schmbarea. Am devenit rational, calculat, imi planificam totul si nu doar pentru azi, dar si pentru maine si poimaine.
Stii ce inseamna sa gandesti, sa-ti asumi, sa fi responsabil?
Nimeni nu explica schimbarea senzationala a unui copil, doar o constata, dar catania o face si o face in masa. Se spune ca cine nu a facut armata este un om neterminat, nu a inchis circuitul.
Apropo de personalitate, toti avem eu-l nostru cu care ne nastem, dar personalitatea se modeleaza in mare masura pana la majorat (18 ani la fete si 21 la baieti) si aceasta parere mi-am format-o in 70 de ani de experienta printre oameni si pentru oameni si va fi greu sa se modifice esential, dar mai stii, poate dragostea?.
Marina Almășan : – Dragostea face minuni! să trecem acum către inventatorul Iuliean Hornet. Cand anume a început să vi se manifeste spiritul inovativ? Care a fost prima dvs invenție – făcută, poate, în joacă, și care – dintre cele care au atras serios atenția celor din jur?
Iuliean Hornet : – Creierul unui copil este avid dupa cunoastere, imagazineaza atat de mult si selecteaza atat de repede, iar daca mediul ii permite si satisfactiile vin șuvoi. Așa am spune ca se contureaza un geniu sau macar un destept.
Eu am avut si mai am o problema cu timpul, nu concep sa-l pierd, nu merg la pescuit, mananc din picioare si pe fuga, am un neastampar permanent, iar bunicul il caracteriza simplu: „copilul asta e ca un cal despiedicat!” si asa am ramas.
Inventatorul este, daca vreti, un bloc turn care se construieste pe fundatia unui domeniu de cunoastere, un bagaj de cunostinte acumulat dupa multi ani de pregatire. Inventatorul este daca vreti o combinatie de destept-inteligent.
Viata a demonstrat ca sunt si cazuri de sclipiri inteligente, de scantei tehnologice sau chiar intamplari fericite, bafta, din care sa nasc noutati absolute in domeniul inventicii și al inovarii. Eu am fost atras de tot ce inseamna miscarea prin ansamblare, am patruns in gandirea tehnica a celor care au pus echipamente in miscare prin ansamblare.
Am inceput a rascoli prin aceste ansamble si sub-ansamble care alcatuiesc un echipament in miscare, cand aveam 12 ani (1962).
Am demontat si reansamblat o motocicleta nemteasca plina de rugina, ramasa de la ’44 si ascunsa in magazia unui consatean.
A fost o intamplare fericita sau bafta, cert este ca acea motocicleta m-a ajutat sa-mi descopar drumul in viata sa-mi dea viteza (fugea al naibi de bine) sa-mi dezvolt aptitudinile in domeniul tehnic. De mic, pe la 6 ani imi faceam singur patinele si patinuarul de pe sant, reparam biciclete, si tot ce misca prin satul natal.
Marina Almășan : – La doar 23 de ani erați deja Sef Atelier Reparat Armament si Tehnica de Artilerie la Divizia Tudor Vladimirescu-Bucuresti, o funcție de mare răspundere. De atunci bănuiesc că ați fost mereu în fruntea unor colective. Vorbiți-mi despre calitățile de lider ale lui Iuliean Horneț.
Iuliean Hornet : – Se spune deseori ca liderii se nasc, ii caracterizeaza curajul, sunt rationali si decisivi, iar daca au cunoastere si expertiza pe un domeniu, cu siguranta vor fi untul din putinei.
Ce pot spune despre mine? Am fost mereu un lider, la gradinita, la scoala, la catanie, dar calitatea de lider (masura suprema a liderului fraged) am probat-o in Scoala Militara Gheorghe Lazar din Sibiu la 21 de ani, elev fiind am fost numit plutonier de divizion cu sarcina de a avea grija de 352 de elevi.
Am condus pe rand:
– La 23 de ani; Sef Atelier Reparat Armament si Tehnica de Artilerie la Divizia Tudor Vladimirescu-Bucuresti avand responabilitati pentru 6 unitati militare si depozitele de muniti, pana in noiembrie 1976,
– La 26 de ani; Am condus colectivul de incercari si omalogari armament, munitie si tehnica de artilerie din cadru Institutului 111 al MApN pana in 1983.
Am alergat zi si noapte pentru a-mi indeplini cu cinste si responsabilitate misiunea incredintata de MApN si anume de a dota armata cu cea mai buna tehnica militara a momentului si va asigur ca asta am facut.
Intr-o dimineata din 11 noiembri 1982 eram la Mangalia urmand sa iesim pe mare cu un vas (vapor) destinat apararii gurilor Dunarii (inarmat pana-n dinti) la care lucrasem circa 3 ani.
Urma sa execut trageri de precizie in poligonul bulgarilor cu tunul de 100 mm fabricat la Resita.
Mergand eu pe faleza portului catre comandament am surprins incarcarea unui tanc romanesc de 800 (participasem la omalogarea lui), in cala unui vapor. I-am adresat comandantului Marinei Militare intrebarea – unde pleaca aceste tancuri? Raspuns, in IRAK si EGIPT.
In acea zi am fost tare trist, si marea s-a infuriat, am scapat ca prin minune de la inec dupa ce un val urias a trecut paste barcuta noastra de Dunare. Cu o zi inainte mi se ceruse taierea manerelor de pe turela tunului si nu am fost de acord, ele ne-au salvat viata. Am reusit sa ne intoarcem catre port fara sa ne indeplinim misiunea, marea era si mai agitata, era imposibil de exacutat tregeri. La ultimul viraj barca noastra de Dunare nu a raspuns la comenzi si sa infipt in soseaua din fata hotelului armatei.
Am sarit direct pe asfalt mi-am facut bagajele, am plecat la Bucuresti si a depus cererea de trecere in rezerva.
Nu am putut suportat ca munca mea de 12 ani pentru dotarea armatei romane si apararea tarii sa faca victime in teatrul de lupte in razboiul dintre Iran si Irak.
Am obținut trecerea in rezeva dupa 3 luni de cereri si audiente, dar si ajutat de propria initiativa din timpul scolii, 1971 cand am cerut contract cu MApN pentru a se stabili durata serviciului militar care sa acopere cheltuielile de scolarizare si instruire.
Spre surprinderea mea propunerea a starnit interesul CC/PCR, a fost luata in discutie si s-a aprobat ca pentru stingerea datoriei cadrele MApN sa lucreze 9 ani, iar pentru cei din MAI 11 ani.
Asadar cadrele militare care au absolvit dupa 1972 beneficiaza de acest contract Hornet avand posibilitate sa treaca in rezerva liberi si fara costuri, iar daca o fac mai devreme vor plati cota parte din cheltuielile de scolarizare.
Nu vreau sa trecem mai departe, as relata cititorilor un episod din zecile de episoade la fel de importante care au marcat pozitiv activitatea mea pana astazi, au consolidat pozitia de lider in profesie si activitate.
Un dialog cu ministrul MApN Domnul Ciuca :
Sa traiti Domnule Ministru Ciuca.
Va multumesc inca o data pentru amabilitate si facilitatile create, cu prioritate, pentru avizarea produselor care pot sprijini depistarea si tratarea Covid 19 conform Ordonantei Militare Nr. 4 Art. 10.
Nu am rezolvat problema avizarii deoarece dezinfectantul antiviral, antibacterian si antiinflamator din extracte esentiale naturale nu este solubil in apa, iar Institutul Cantacuzino are proceduri doar pentru cele solubile in apa (chimice).
Nu am primit acces sa fac teste pe propria raspundere a pacientului, sa demonstrez.
(este vorba despre elle oil’s dvb un produs naturist, creat de terapeut Elena Nastasa, atestat de ICCF si cu acordul UE de pus in raft, astazi se vinde on line: elleoils,com)
Adevăratii eroi apar in timp de razboi, spunea bunicul meu, al carui corp purta urmele a 3 schije, 2 gloante si 3 impunsaturi de baioneta.
Sper sa-mi ingaduiti sa va relatez totusi o intamplare, din cele cateva zeci traite personal in activitatea de militar al Fortelor Armate Romane si cu speranta ca veti gasi timp sa o parcurgeti.
Am fost detasat la Institutul 111 in perioada 1976-1983 ca expert in armament si tehnica militara.
Printre echipamentele omologate in 1977 a fost si tunul terestru de 100 mm botezat de colegi Mizdrache.
Ramasese de parcurs din programul de anduranta in teren accidentat cateva zeci de km. in poligonul Jegalia
In acea zi colegii mei si echipa de tehnicieni pregateau raportul care trebuia prezentat a doua zi Comandantului Suprem, “Misiune Indeplinita”, s-a incheiat omalogarea lui Mizdrache etc., dar na fost sa fie.
Un faimos DAC 6×6 condus de subofiteri de la Pitesti “plinbau” prin poligon acest tun de 100 mm pentru a parcurge ultimii km de anduranta pe teren accidentat.
Am urcat la volanul gigantului si am apasat acceleratia pana la limita evitarii oricarui pericol ignorand specificatia din caietul de sarcini de maxim 30 km/h in teren accidentat.
Am rulat la maximum admis pe terenul cu coclauri lasate de obuze si proiectile de peste 120 mm depasind uneori 60 km/h.
Aproape de sfarsitul zilei cand mai erau de parcurs doar cativa km la un moment dat o roata ne-a depasit. Era roata lui Mizdrache caruia i se rupsese axul.
L-am tarat in curtea Poligonului.
Trebuia sa fie ultima zi de lucru dintr-un program de circa 4 ani de teste, incercari si probe.
Toata suflarea militara astepta aniversarea nasterii primului tun terestru de 100 mm romanesc si spre satisfactia mea n-a fost sa fie, avea o defectiune.
In ziua urmatoare agitatie mare, o comisie in fruntea careia se afla insusi Comandantul Artileriei Romane Gen. POPESCU a sosit la Jegalia.
Hornet o sa platesti tunul asta, a tunat amenintator sef artileriei Romane, cum ti-ai permis sa incalci ….. etc., etc.,etc.
Tovarase General permiteti sa raportez, – nu permit nimic, mai ai si tupeu, – totusi va rog….
Platesc cu placere acest tun tov. Gen. daca d-stra ma convingeti ca aveti puterea sa ordonati trupelor inamice sa ma alerge cu doar 29 km/h in retragere mea obligatorie de 30 km/h,
Cu 30 km/h ne deplasam sau ne retrageam in primul razboi mondial cind in locul faimosului DAC 6×6 erau doi cai.
S-a calmat D-ul General Popecu, Bine mai, bine, Poate ai dreptate, Schimbati dracului norma aia si trimiteti tunul la constatare.
A venit surpriza dupa cateva zile;
– Axele lui MIzdrache erau proiectate dintr-un material special Moc C11 (C13) cu conditii de duritate si elasticitate asigurate din turnare.
– Specialistii constructorului din exces de zel a aplicat un tratament termic, fara determinarea deformarilor plastice, ca la restul subansamblelor.
Astazi D-le Comandant…
E un razboi in care bajbaim,
“ori decidem ori murim”
Alerg cu traista-n bat si cu speranta,
dar sunt privit cu aroganta.
Cu stima, al D-stra Iuliean Hornet
V-am relatat aceasta intamplare si din respect pentru D-ul Ciuca care a ordonat Centrului de Cercetari Medico-Militar sa grabeasca intrarea in vigoare a art 10 din Ordonanta. 4. S-a produs in 24 de ore in loc de 5 zile.
Marina Almășan : – Doamne, ce roman s-ar naște din toate aceste povești, puse cap la cap! Dar să continuăm. La un moment dat v-ați “desprins” oarecum de zona militară ( după ce ați făcut destule lucruri memorabile și aici!) și ați început lupta pentru protejarea mediului. Ce anume, concret, v-a făcut s-o virați în această direcție? Concret, care v-au fost preocuparile în acest domeniu?
Iuliean Hornet :- Am trecut prin multe momente de cumpana, in 5 dintre acestea am fost pe muchie de cutit, cu in picior in groapa, dar cineva acolo sus ma iubeste.Cineva mi-a salvat viata de 5 ori. Unul dintre aceste momente m-a marcat cel mai mult, am scapat teafar, o amprenta pana la sange lasata de o centura pe care eu nu mi-am amintit niciodata unde, cand si de ce am cuplat-o, nimeni nu-si punea centura in 1990. Am lovit si am rasturnat o basculanta de 16 tone cu un mecedes 500 sel, am plonjat 50 de metri prin aer si am scapat teafar. Nici celelalte situatii nu au fost mai putin spectaculoase, dar nu pot sa-mi scriu romanele vietii intr-un interviu acordat dragei mele Marina Almasan pe care o cunosc, o apreciez, o iubesc, dar nu am intalnit-o niciodata.
Am semnat un angajament cu salvatorul, mi-am asumat sa fac multe investitii in umanitate, cele de pana atunci se pare ca nu erau de ajuns, s-a comsiderat ca am potential si nu trebuie sa plec inca.
Cand mi-a mers bine si am facut rost de bani am trecut la treaba si am reparat capital, la Braila, un camin de copii cu disabilitati, cei de la primaria Braila nu a zis nici macar un simplu „multumesc”, ca asa e in socialism, apoi am reparat capital biserica de la Cainenii Mari jud. Valcea, biserica este astazi o capodopera, iar eu am fost recompensat de regretatul Gherasim Cristea, Arhipescopul Ramnicului in 07.09.2013 cu o pretioasa „DISTINCTIE DE VREDNICIE”.
Pariul meu cu salvatorul a fost insa mult mai ambitios si se refera la biodiversitate, la un mediu curat, la confort si sanatate pentru populatie, la diminuarea incalzirii globale, la startul economiei circulare pentru a reduce consumul global din energia pamantului, etc..
Am jurat sa creez noi tehnologii pentru conversia in energie a combustibilul stramosilor mei (lemn, paie, coceni, surcele, buruieni, tezic, etc.) care sa va asigure un confort maxim, usurinta in exploatare, eficienta ridicata, poluare scazuta, cea mai ieftina energie si sa va scap de exploatarea energetică pentru totdeauna.
Si…..am reusit!
Marina Almășan : – Ați pus pe picioare propria fabrica, ați devenit deci antreprenor. Care au fost cele mai mari “provocări” ale acestui statut?
Iuliean Horneț : – Pot spune ca sunt primul capitalist al Romanie prin depunerea cererii de privatizare cu nr.1.
Dar cel mai important lucru este ca astazi toti consumatori de energie termica si electrica au la dispozitie energia regenerabila din biomasa peletizata produsa de ecoHORNET cu 5 tipuri si peste 70 de modele de echipamente pentru orice putere, asigurand toate fluxurile termice (apa calda si supraincalzita, aer cald si supraincalzit, abur, ulei diatermic, radiatii termice, ulei de piroliza, gaz de piroliza, biochat etc)
Am peste 700 de martori in functiune, ma mandresc cu aceasta reusita ca am finalizat proiectul inceput cu fratele meu Aurel Hornet de prin 2002.
Marina Almășan : – Încă de la începutul acestui an, ați brevetat o invenție excepțională, de interes mondial, capabilă să ecologizeze întreaga planetă. Vorbiți-ne puțin despre ea, dar pe limba noastră, a “ne-specialistilor”!
Iuliean Hornet : – Energie pentru viață ar fi un motto potrivit
Compania ecoHORNET a dezvoltat și patentat tehnologii și echipamente de producere a energiei termice și electrice, în mod eficient, economic și ecologic, utilizând biomasănaturală și deșeuri organice rezultate din activități umane.
Puteți să vă imaginați o lume fără gropi de gunoi rău mirositoare??
Sau că gunoiul menajer are aceeași valoare ca și gazul natural??
Da, e posibil!
Piroliza este un procedeu termochimic, considerat de viitor, caredescompune și transformămateriile organice în cărbune vegetal, compuși volatili și gaze combustibile.
Acest procedeu implică schimbarea simultană a compoziției chimice și a fazei fizice a compusului, care este ireversibilă.
Procesul de piroliză este un procedeu preponderent endoterm și se realizează într-o incintă închisă, fără oxigen sau cu aport scăzut de oxigen si emisii poluante “0”.
Instalația de piroliză ecoHORNET poate fi amplasată oriunde, deoarece nu depinde de prezența rețelelor de energie electrică sau de gaze.
Montăm instalații de piroliză în containere maritime, pentru 100% mobilitate.
Investitorii pot dezvolta afaceri de procesare a deșeurilor organice menajere/industriale din localități mici sau sate, din companii industriale, pe baza de abonament, folosind instalații mobile.
Materia primă pentru combustibil este disponibilă oriunde în lume, este rapid regenerabilă șinu se provoacă dezechilibre naturale prin colectarea ei. Permite dezvoltarea de programe pentru valorificarea superioară a sub-produselor și deșeurilor din agricultură, creând plus-valoare pentru agricultori.
Fabricarea combustibilului este facilă, ecologică și nu agresează mediul înconjurător.
Fabricarea combustibilului presupune activități tehnologice și logistice ce implică utilizarea forței de muncă pe plan local, ce duce la crearea de noi locuri de muncăși dezvoltarea comunitaților locale.
Marina Almășan : – …Sper că nu s-au speriat, cititoarele noastre, pentru această avalansă de informații ătiințifice și tehnice! V-aș pune o întrebare generală : am observat că salvarea planetei figurează în fruntea listei dvs de obiective , și ca inventator, și ca om de afaceri. Care ar fi un Top 5 al celor mai spectaculoase invenții ce vă poartă semnătura!?
Iuliean Hornet : – 1. Piroliza ecoHORNET – Iuliean Hornet (sanitarul planetar, reciclarea 100% a deseurilor solide si lichide neutilizate)
2. Arzatorul ecoHORNET – Iuliean Hornet (conversia biomasei peletizate in energie termica si electrica)
3. Tehnica militara Iuliean HORNET (instruirea militarilor)
4. Tubul radiant ecoHORNET – Iuliean Hornet (producerea simultan: radiatii termice, aer cald, apa calda de la un arzator pe peleti)
5. Contor numeric personal – Iuliean Hornet (evidenta loviturilor trase de gurile de foc, asigura protectia trupelor proprii)
Toate sunt Brevete Iuliean Hornet si , ca sa va surprind, toate sunt aplicate si functioneaza in Romania si alte 10 state. De fapt tot ce am brevetat am si aplicat, nu am nimic la sertar!
Marina Almășan : – Impresionant, din nou! O întrebare poate tranșantă : dacă ați fi, pentru câteva zile, “diriguitorul” nr.1 al acestei țări ( stați liniștit, nu aveți nicio șansă : oameni valoroși ca dvs nu au cum să acceadă la astfel de funcții, în vremurile bolnave pe care le trăim!) , care ar fi primele măsuri pe care le-ati lua, pentru binele românilor?
Iuliean Hornet : – O, eu nu-mi doresc aceasta postura, nici nu sunt pregatit, eu vreau o majoritate parlamentara, patriotica, profesionista cu care sa facem separarea puterilor in stat si tot ce decurge dintr-un proces democratic si am chemat la lupta inclusiv fetele de 10.
Cum incepem MANDATUL? Priviti aici……
Măsuri legislative în regim de urgență:
1. Legea cea mai importantă de care România are nevoie de modificari
în prezenta Constituție, ca să asigure urmatoarele puncte necesare
suveranitătii poporului roman:
(a) Respectarea drepturilor inalienabile ale omului, conform prevederilor O.N.U.
(b) Suveranitatea aparține poporului român prin referendum decizional,
național, județean și local. Introducerea dreptului de inițiativa
cetațeneasca, locală, județeană și națională, pentru demiterea din
funcția electivă, a unui reprezentant ales sau numit politic într-o
funcție administrativă, prin referendum votat de o majoritate absolută
a cetățenilor din teritoriul respectiv.
Dreptul de vot al oricărui român născut în Romania sau din parinți
români care se află pe teritoriul României sau în afara țării și
eliminarea barierelor electorale.
Introducerea legilor democratice electorale în Art. 2 din Constituția
Romaniei,care dau o egalitate tuturor candidaților la funcțiile
elective, atât independenților, cât și a partidelor politice,
independent de culoarea lor politica, prin vot uninominal și în doua
tururi. Fiecare candidat trebuie să aibă domiciliul stabil și locul de
muncă de cel putin doi ani în teritorriul unde va fi votat.
(c) Digitalizarea administrației publice și legiferarea votului
digital și a semnăturii digitale a fiecărui cetățean.
(d) Legile aprobate de parlament în baza studiului de impact
constituțional, economic și social, intră în vigoare dupa 90 de zile
de la data votului parlamentar, numai dacă nu este nici-o inițiativă
cetățenească inițiată pentru modificarea, completarea sau anularea
legii respective prin referendum.
(e) Legea competenței, a numirilor în funcțiile publice
administrative, numai prin concurs profesional.
(f) Introducerea principiului transparenței în administrația banilor
publici și a resurselor naturale ale Romaniei.
(g) Independența justiției din punct de vedere politic sau al
numirilor politice.
(h) Independența parlamentului de a legifera liber fara dictatura
politică a partidelor, în decizia sau votul parlamentar. Procesul de
legiferare se face numai în favoarea poporului roman, partidele avand
interese de grup privat.
(i) Obligația puterii executive de a respecta Constituția și legile
organice sau normativele caresunt create în acord cu Constituția României.
(j) Introducem un prag maxim pentru salariile funcțiilor elective și a
administrației publice. Pensiile din serviciul public se vor recalcula
în acord cu legea aplicată tuturor cetățenilor romani.
(k) Eliminarea finanțării partidelor, platformelor și asociațiilor
politice, din banii publici, deasemeni oprim finanțarea presei,
radioului și TV din banii publici.
(l) Eliminarea traseismului politic.
(m) Anulăm legile abuzive şi discriminatorii din ultimii 72 de ani.
👎 revizuim toate retrocedările pe cale administrativă, considerand
dreptul propietarului original, caruia i s-a luat proprietatea în mod
ilegal în timpul dictaturii comuniste.
(o) Respectarea adevărului istoric stipulat în constițutie
Alte propuneri legislative:
1. Elaborarea unui Proiect de Țară, la care să-și aducă contribuția în
primul rând societatea civilă: mediul academic și asociațiile
profesionale, ONG-urile cu vocație patriotică. Legea privind
planificarea pe termen lung a marilor investiții și obiective va
obliga guvernele să lucreze pentru realizarea proiectului de Țară.
Dacă nu ne planificăm noi înșine viitorul, vom intra în planificarea
făcută în alte cancelarii.
2. Vom aplica rezultatul refrendumului care a stabilit ca Parlamentul
să numere numai 300 de membri. Restabilirea balanței puterilor în
Statul De Drept.
4. Legea dezvoltării prin strategie planificată pe termen mediu și lung.
5. Legea protejării resurselor naturale și a biodiversității.
6. Legea verificarii averilor și a modului în care au fost obținute.
7. Revizuim contractele de privatizare și, acolo unde se mai poate, le anulăm;
8. Revizuim retrocedările abuzive, îndeosebi cele din Transilvania, și
le anulăm;
9. Revenim la legea controlului averilor, introducem principiul că
orice avere trebuie justificată în fața legii;
10. Revizuim legea achizițiilor publice. Planul de industrializare a Romaniei.
11. Eliminam finanțarea partidelor politice, a presei, a canalelor de
TV și Radio, din bani publici.
12. Vom introduce criterii transparente de evaluare a activității
magistraților și a forțelor de ordine.
13. Îmbunătățirea calității programelor radio-tv, prin cenzura de
etica morala și auto-cenzura impusă de bunul simț, de moralul public,
de tradiția mass mediei autohtone.
14. O prioritate legislativă pentru noi va fi să elaborăm și să
aplicăm LEGEA PĂMÂNTULUI. Această lege va avea ca scop:
(a) să interzică accesul investitorilor străini la proprietatea
funciară, să condiționeze acest acces în așa fel încât practic să nu
mai fie posibil ca străinii să cumpere mari suprafețe de teren.
Această lege va sta totodată la baza unei ample acțiuni de:
(b) stopare a procesului de eroziune a solului, de deșertificare. În
grupul nostru se află persoane care au propus deja autorităților
programe minuțios elaborate prin care pământul României să-și recapete
fertilitatea.
(c) Vom introduce un principiu restrictiv cu privire la natura
proprietății funciare: dreptul de proprietate va fi recunoscut numai
acelor persoane care se îngrijesc de calitatea solului de pe
proprietatea respectivă. Cine neglijează acest aspect decade din
calitatea de proprietar, primește de la stat o despăgubire corectă,
iar statul preia în administrare acel teren. Pornim de la ideea că
pământul Țării este o bogăție care aparține de fapt urmașilor noștri
și trebuie să ajungă la aceștia în cea mai bună stare.
(d) Vom dezvolta o industrie de prelucrare a produselor agricole,
limitând drastic exportul neprelucrat al producției agricole.
(e) LEGEA PĂMÂNTULUI va pune capăt și jafului din exploatarea
pădurilor, a apelor, a subsolului.
15.Legea energiei – SRE, energie de la soare, apa, vant,
pamant(biomasa, geotermala)100%
16. Legea protecției mediului- reciclare 100% a deșeurilor solide si
lichide neutilizate(ec. circulara)
17. Legea educaţiei emancipatorie echivalenta pe plan international
18. Legea sănătăţii preventive cu alternative medicale curative
19 Legea managementului crizelor și prevenirii dezastrelor
20. Legea sprijinirii, protejării și valorificării invențiilor și
inovațiilor sustenabile și durabile
21. Legea reconversiei profesionale și a reintegrării pe piaţa muncii
O altă preocupare a grupului nostru va fi ca, în urma unei analize
profesioniste, să facem cunoscute publicului românesc problemele mari care se ridică în fața Țării în contextul internațional de dispută
politică. Românii trebuie să cunoască primejdiile și adversitățile cu
care se confruntă statul român. Suveranitatea noastră națională este amenințată în felurite chipuri. Toate informațiile cu privire la acest subiect trebuie să ajungă la cunoștința publicului, publicul trebuie să cunoască marile provocări cu care ne confruntăm. Ne permitem să identificăm deocamdată trei obiective de mare interes național:
1. Prevenirea și dejucarea planurilor care urmăresc secesiunea
României, prin declararea Transilvaniei ca stat independent. Acest
proiect a apărut imediat după Trianon și la el se lucrează nu numai în secret, ci și la lumina zilei, prin agenți de influență care cultivă
în mass media și pe internet ideea că românii din Transilvania și
Banat ar fi alt soi de români, că participarea lor la bugetul național
este disproporționat de mare. Teorii false, care trebuie combăture pe față, în discuții publice
2. Proiectul România Mare nu trebuie abandonat nicio clipă. În
așteptarea unei conjuncturi internaționale favorabile, avem obligația de a strânge relațiile cu Basarabia și Bucovina, de a-i sprijini pe românii din aceste provincii să ducă o viață românească. Avem datoria ca nivelul de trai din România să devină net superior nivelului de trai din Ucraina și Rusia, pentru a întări dorința românilor de a se regăsi în statul unde le este locul.
3. Grija pentru românii extranei, care trăiesc ca minoritari în țările
învecinate. Autoritățile române au obligația de a face presiuni pe
guvernele din țările vecine pentru a asigura minoritarilor români
drepturile pe care le au în România minoritarii ucraineni, unguri,
sârbi. bulgar, greci etc. Sprijin pentru românii din diasporă. În
momentul de față numai Biserica Ortodoxă și câteva culte religioase au preocupări serioase în acest sens. Au însă nevoie de sprijin guvernamental, precum și de o politică de stat bine gândită,
eficientă, în așa fel încât diaspora să devină o componentă activă pe
toate planurile societății românești. Românii din diaspora trebuie să
rămână români! Acesta este un deziderat pentru care trebuie să lucreze toate instituțiile statului român.
Obiective economice cu investiții mari:
1. Autostrăzi care să traverseze munții, legând Transilvania de restul
Țării. Autostrada București – Chișinău si centura capitalei fiind o
prioritate.
2. Reluarea lucrărilor la portul București și dezvoltarea navigației
pe traseul Constanța – Rotterdam.
3. Amenajarea salbei de lacuri din jurul Bucureștiului, pentru
navigație și agrement.
4. Program de măsuri pentru dobândirea independenței energetice a României. România poate deveni exportator de energie. Acest program energetic va fi conceput în strânsă colaborarea cu măsurile de protecție a mediului.
5. Program național de evaluare și aplicare a invențiilor depuse de
inventatorii români. Stimularea creativității în toate domeniile
vieții sociale.
*
În final, eforturile noastre, ale clasei politice, ale societății
civile, vor avea o încununare logică, firească, România devenind lider al Europei de sud-est și nu numai! La acest statut ne îndreptățește să aspirăm numărul românilor, zestrea noastră genetică, întinderea teritoriului național și bogățiile naturale aflate pe acest teritoriu.
*
Desigur, ne propunem multe, avem proiecte ambițioase, care pot părea unora nerealiste. Șansele de a trece la realizarea acestor idei depind
de votul alegătorilor, de măsura în care alegătorii se vor gândi la
proiectele noastre atunci când vor decide cui să dea votul.
Datoria noastră este să aducem la cunoștința publicului aceste
proiecte și să-i convingem pe concetățenii noștri că noi, cei care
venim cu aceste proiecte, suntem oameni ai faptei, care am realizat
ceva la viața noastră, că deseori ne-am dedicat binelui public! Nu ne
înscriem în competiție electorală ca să ne aflăm în treabă, ci suntem
împinși la acest gest de sentimentul datoriei pe care o avem pentru
faptul că ne-am născut în această Țară, că suntem produsul societății românești și vrem să întoarcem ce am primit de-a lungul anilor de la părinții și profesorii noștri, de la compatrioții noștri.
Suntem români și nimic din ce este românesc nu ne este străin.
Doamne, ajută!
Marina Almășan : – Eu vă întrebasem, mai în glumă, mai în serios, care ar fi primele măsuri, iar dvs mi-ați prezentat un întreg program de guvernare! Cum s-ar zice, fiecare soldat poartă în raniță bastinul de mareșal / un program de guvernare! Haideți că am ajuns la întrebarea care este așteptată, cred, de toate cititoarele noastre!
În ultima vreme, una din “invențiile” echipei dumneavoastră face adevărate furori : antiviralul produs de dvs pare a fi “remediul-minune” în vindecarea COVID19. Vorbiți-ne despre leacul miraculos!
Iuliean Hornet : – Leacul, cum bine i-ati zis, este cunoscut din mosi-stramosi ca un antiviral eficient in tratarea gripei si a racelii, dar „elle oil’s dvb” este regina leacurilor, o padure de sanatate si este creat de Terapeut Naturist Elena Nastasa.
Dupa ce l-am testat si i-am depistat miracolul, am decis sa dau o mana de ajutor pentru a-l atesta si testa, in vederea punerii lui pe piata.
Lupta a fost dura cu usi trantite in nas la cel mai inalt nivel, iar astazi toata lumea de sus il folosește, dar nu-l accepta, oare de ce?
Cititi recenziile, rugati cititorii care folosesc acest „leac” sa va informeze, sunt peste 40.000 de utilizatori si va veti convinge de utilitatea lui in toate afecțiunile virale, bacteriene, inflamatorii, candidei, stafilococului auriu, rinite, etc, etc, ect., inclusiv Covid 19.
Dar sa las specialistii sa va spuna:
“Ministerului Educatiei si Cercetarii -I.C.C.F Bucuresti a certificat in 11.05.2020 produsul “ELLE OIL’S dvb”
al SC Shamanic Apothecary SRL .
ELLE OIL’S dvb este confirmat.
ELLE OIL’S dvb este o soluție care, prin compuşii săi, are proprietăţi antivirale, antibacteriene şi antiinflamatoare pe bază de extracte uleioase esențiale cu greutate moleculară mare, obținută prin mijloace biotehnologice, fara conținut de Organisme Modificate Genetic și proteine organice.
Soluția dezinfectanta ELLE OIL’S dvb este indicată în tratamentul adjuvant al afecțiunilor sistemului respirator superior, inclusiv: nas, sinusuri, rinofaringe, rinită, infecția cu Stafilococ (Staphylococcus aureus) în nas și Candida orofaringiana (Candida albicans), atât în faze acute, cât și cronice, ante și post-virală sau provocată de poluanții mediului înconjurător; sindroame de gripă sau răceală; stare congestivă în sistemul respirator superior (sinuzita, disfagie, laringită și faringită, afonie, tuse), depisteaza si vindeca instantaneu cei mai puternici virusi si bacterii.
Testele efectuate pe subiecti infectati confirma miracolul.
Departamentul de Analize Fizico-Chimice si Controlul Calitatii al Institutului National de Cercetare-Dezvoltare Chimico-Farmaceutica – I.C.C.F Bucuresti din cadrul Ministerului Educatiei si Cercetarii a emis Certificatul de Analiza Nr 1/11.05.2020 si Studiul Microbiologic (Raport de Testare 11/2020) atesta calitatea si eficienta produsului ELLE OIL’S dvb in igiena cailor respiratorii (nas, sinusuri, rinofaringe..) cat si in stari congestive ale acestora (testari microbiologice – activitate microbiana), comanda 672/27.04.2020.
Analiza Fizico-Chimica s-a efectuat in conformitate cu prevederile Ph Eur. 9.0 monografia “ESSENTIAL OILS”
Relatii complete pe site: elleoils.com
Marina Almășan : – și…L-ați prezentat autorităților? Deși am tot auzit de existența marilor jocuri de interese , în domeniul sănătății, risc totuși să vă întreb : ce reacție au avut cei “de sus” , cărora le-ați vorbit de soluția găsită de dvs? De ce nu se află încă în farmacii?
Iuliean Hornet : – Sper ca imaginea de mai jos va spune tot, eu pot demonstra ca au fost informati toti: Presedinte de 3 ori, Guvern Orban de 3 ori si toti ministri actuali (toti), toate televiziunile, apoi, Rafila, Cercel, Arafat, Musta si Tataru in mod special, dar si formatorii de opinii: Cristoiu, Manastire, Banciu, Barbu, Chireac, Patraru, Duminica si aproape toti, Nu sufla nici unul vreo vorbulita despre primul Vaccin romanesc sub forma de ulei nazoesofagian.
Institutul Cantacuzino doreste sa creeze cu 2.000.000 de euro un vaccin care de fapt nu este vaccin ci un unguient pentru nas, ne spunea directorul institutului la un post de televiziune dupa ce a fost tratat de mine, mi-a promis ca pana seara ma suna sa-mi comunice daca poate fi testat in alt laborator. Au trecut cred 5 luni si inca mai astept telefonul unui comandant militar caruia i sa incredintat salvarea romanilor,
RUSINE COMANDANTE.
Am cerut tuturor sa aprobe testarea pe pacientii depistati care accepta testul pe propria raspundere, in mod oficial si sub controlul lor. Nu vor, noi am facut aceste teste in mod legal cu acordul pacientului, cunoastem exact ce se intampla, si afirm ca este primul produs care testeaza si omoara instant virusul in cavitatea nazala si esofagiana.
Am experimentat inclusiv in spitale la cei cu capacitate de pana la limita de 70% iar doctorii au afirmat dupa 3 zile de tratament aplicat simulta cu cel facut pe test de pacient( pacientul poate confirma); aici s-a intamplat un miracol, viteza de refacere este uimitoare.
Marina Almășan : – Pentru că anticipez curiozitățile “lumești” ale cititorilor noștri, am să vă întreb, în final, cine este Iuliean Horneț, după ce-și dă jos haina de inventator? Vorbiți-mi despre familie, pasiuni, timpul liber, ce vise aveți?
Iuliean Hornet : – Am împlinit de curand 70 de ani, parca a fost ieri, am in minte imagini de cand eram foate mic, il vad pe Aurel mergand prin salon, iar eu ma agatam de patura de pe pat, de perdele in incercarea de a ma ridica. Pe la doi ani am inghitit o maneda a vremii si am avut paza 2- 3 zile o matusa, pana am eliminat comoara, imi amintesc de tunelurile de zapada din iarna lu’54 care traversau toata curtea, de la casa la grajd, la fantana, la cotete, la magazii, la glugile de coceni, paie si lucerna. Si desigur una pana la closet.
De plictisit nu am avut cum, pentru ca niciodata nu mi-a ajuns timpul.
Haina mea de inventator este tare uzata, in ultimii 18 ani nu prea am dat-o jos.
Nu as intra prea mult in subiectul intimitate, totusi pot fi mandru pentru copii mei 2 fete din prima casatorie si 4 nepoti ..ups! m-am desconspirat si atunci trebuie sa va spun ca am avut 2 casnicii simetrice in timp; casatorit ianuarie 1970 – divortat ianuarie 1990 si casatorit martie 1993- divortat martie 2013. Acum am treaba, dar daca ar fi sa mai vin odata pe pamânt, as incheia fiecare casatorie la 10 ani, e cea mai faina perioada a unui cuplu.
Am fost un fan al practicarii sportului box, handbal, volei, atletism, dar fotbalul e rege, am jucat 4 ani si am antrenat circa 5 ani. Nici in acest domeniu nu am avut astampar si am creat un sistem ceva mai colectiv, pentru echipa fara vedete, un 3-2-3-2 iar cu o instruire adecvata dominarea era absoluta, Ma aparam cu 5 (3-2), construiam cu 5 (2-3) si atacam cu 5 (3-2) iar rezultatele au fost uimitoare, promovare 3 ani consecutivi si un golaveraj de +98. Presa vremii consemneaza aceste succese in fotbal, iar sistemul a fost cumva adoptat de Olanda care si-a creat din 1988 vestita „portocala mecanica”
Visez forte rar, noaptea, dar ziua ma bat multe ganduri si nu nastrusnice, doar cele pe care le pot face:
– sa fac Romania independenta energetic
– sa o fac cea mai curata din lume
– sa opresc desertificarea solului si sa-i cresc fertilitate, poporul roman sa nu ajunga cersetor si sluga,
Aici am eu competente. Eu pot si vrea.
Marina Almășan : – Un om de talia dumneavoastră ar trebui să aibă un cuvânt de spus și in domeniul politicului. De ce v-ați tinut departe de el?
Iuliean Hornet : – Asa cum va spuneam, noi cei educati prin munca si pentru munca avem mereu ceva de facut iar in politica te bagi daca;(1) daca nu sti sa faci nimic 28%, (2) daca esti un nimic 32%, (3) daca vrei sa faci avere si 10% reusesc, (4) date te cheama, arati bine si te protejeaza cineva 12%, (5) daca ai chemare si doresti o schimbare in bine 18%.
Dupa cum vedeti, Romania cu aceasta structura nu va iesi din coma, mai mult va fi trasa in groapa pentru ca CETĂȚILE noastre: PALATUL PARLAMENTULUI, PALATUL VICTORIEI si PALATUL JUSTITIEI au fost ocupate de clanuri politice, economice, juridice, grupări mafiote si clientelare.
Marina Almășan : – Ce planuri aveti in politică?
Iuliean Hornet : – Am creat in regim de urgență Rețeaua Profesioniștilor „RENAȘTEM”, rețea care va oferi o alternativă celor peste 90% dintre românii care doresc inlocuirea clasei politice actuale, reformarea Parlanentului României, separarea puterilor in stat, suveranitatea poporului si multe alte reparații legislative.
Romania noastră, o țară bogată, plină de genii şi cu oameni de mare valoare, a ajuns o țară săracă, vasală si fără prestigiu.
O lovitura inteligentă poate sparge baricada ridicată de clanuri politice, economice, juridice, grupari mafiote si clientelare si va crea posibilitatea să ne recuperăm Romania, să repune în drepturi: cinstea, onoarea, respectul, competența, creativitatea, credința !!!!.
Marina Almășan : – Ce oameni aveți în echipă?
Iuliean Hornet : – Avem destui oameni care sustin platforma, oameni cu scaun la cap, profesionisti, vizibili in domeniul lor, cu rezultate remarcabile, patrioti si iubitori de neam. Din Crupul de Initiativa va amintesc doar cativa: Prof. Florian Colceag, Prof. Ion Coja, Inventator Iuliean Hornet, Ing. Justin Octavian Balta, Ing. Ioan Hossu, Prof. Alexandru Stanila, Avocat Diana Iovanovici Sosoaca, Prof. Mircea Vintilescu , Scriitor Alexandru Mironov, Dr. Radu Dop, Prof. Camelia Petrescu, Jurnalist-scriitor Miron Manega si multi altii.
Marina Almășan : – O ultimă întrebare, domnule Horneț : cum arată o “Românie schimbată”? Cum se poate ajunge la o astfel de Românie?
Iuliean Hornet : – Romania poate deveni mandra si respectata dupa ce coboram din berna secera si ciocanul. Constitutia este mama intelepciunii, este ghidul unui popor, asigura suveranitate si bunastare, onoare si respect, ordine si disciplina, este crezul si speranta, doar ca a noastra Constitutie este fracturata, terfelita, interpretabila si consultativa. Accesul unor profesioniști autentici la cârma Țării va face posibilă Separarea Puterilor in Stat, elaborarea și realizarea unui Proiect de Țară pe termen mediu si lung, care să rezolve marile probleme cu care România se confruntă.
Marina Almășan : – Vă mulțumesc pentru interviu și…Doamne ajută!
politic
office@consultantait.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *